images/stories/logosait_new.jpg

 

Скоро у Тернополі прийматиме пацієнтів сучасний лабораторно-діагностичний центр

Чимало оновлень цього року було і буде втілено у медичній галузі. На сьогодні відбуваються ремонтні роботи у радіологічному корпусі університетської лікарні. Після завершення реалізації плану на цьому місці буде працювати сучасний лабораторно-діагностичний центр.

Начальник управління охорони здоровʼя Тернопільської обласної адміністрації Володимир Богайчук повідомив, що у цьому корпусі здійснюватимуть чимало значних медичних обстежень. Всі обладнання для необхідних процедур будуть находитися в одному центрі, тому діагностика відбуватиметься якісно і швидко.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна розповів, що заклад працюватиме і випливатиме позитивно і на гаманці пацієнтів. Оскільки тепер діагностику проводитимуть за кошти держави. Це сприятиме кількості пацієнтів та незалежності діагнозу. Для проведення цього проекту було виділено 19, 5 мільйонів гривень. Більшу частину, а саме 10 мільйонів виділено з Фонду регіонального розвитку, решта - з місцевого бюджету. 3 мільйони призначені для покупки нового та сучасного обладнання, яке дасть змогу діагностувати важкі захворювання, які складно визначити за допомогою застарілих обладнань.

Щодо завершення проекту точної дати немає. Оскільки результат залежатиме від спільних зусиль та складності роботи, проте мають надію, що роботи будуть закінчені до кінця цього року.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер