images/stories/logosait_new.jpg

 

«Бути чи не бути» пам’ятнику тернопільській «Шапокляк»?

Якою буде доля пам’ятника легендарній колоритній бабусі «Шапокляк», що прожила своє життя у Тернополі? Залежить вона, закономірно, від архітекторів Тернополя. Питання щодо встановлення пам’ятника вже покійній «зірці» екстравагантності та стилю – Ніні Михайлівні розглядатимуть на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради, – так повідомляють у Тернопільській міській раді.

Ідею створення пам’ятного монумента висунула тернополянка Тетяна Семусь. Вона надіслала електронну петицію на офіційний веб-сайт міської ради під назвою «Пам'ятник "Бабусі Шапокляк" (Ніні Михайлівні) в центрі Тернополя». У своїй петиції п. Тетяна акцентує на необхідності створення пам’ятника «в повний зріст і в реальному розмірі». Автор наголошує і на тому, що славнозвісна бабуся була не інакше, як справжньою родзинкою Тернополя, а зараз її постать, вилита в пам’ятник, може стати  туристичною окрасою для гостей міста, місцем для фотосесій.

24158876

Попри те, ставлення у людей до потенційної «затії» виробилося досить непевне. Частина тернополян схиляються думки, що Ніна Михайлівна не зробила нічого особливого, щоб мати підставу із впевненістю спорудити їй пам’ятник.

Софія Пасічник

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер