images/stories/logosait_new.jpg

 

Житлові субсидії на новий лад

З початком травня Кабінет Міністрів України ввів своєю постановою певні зміни щодо призначення житлових субсидій та їх нарахування. Відтепер, зі слів начальника управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимира Сулими, якщо у тернополян відбулися зміни в соціальному статусі чи кількості зареєстрованих осіб і житлові субсидії призначені за рішенням комісії, то потрібно подати новий пакет документів в міське управління соціальної політики. Зробити це треба протягом місяця.

Також, одним з нововведень є те, що сім’ї тепер не зможуть отримувати і пільги, і субсидії водночас. А створювати режим суворої економії у себе вдома не має сенсу, оскільки, зекономлені кошти від використання газу та електроенергії тепер повертатимуться державі. До наступного розрахункового періоду можна зекономити кошти, еквівалентні 100 кубометрам газу та 150 кіловатам електроенергії. Пов’язано це все з тим, що під час неопалювального сезону коштів в державний бюджет надходить менше. Цих коштів не вистачає для перерахування субсидій на всіх, тож вже близько 7 тисяч сімей їх не отримали. Проте, як повідомляє пан Володимир, із початком опалювального сезону ці сім’ї знову зможуть отримувати субсидії.

Також, на даний момент, державну допомогу перераховують сім’ям, які вже рік чекають на це. Ці перерахунки проводяться в автоматичному режимі на новий термін, який триває до завершення опалювального сезону, але не більше 1 року.

Софія Пасічник

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер