images/stories/logosait_new.jpg

 

«Довідки» тепер не врятують від армії

Відтепер особливу увагу будуть приділяти хворобам, якими хворіють призовники. У військкоматах це пояснюють тим, що на сьогодні цим часто маніпулюють для того, щоб «відкосити» від армії. Зараз триває весняний призов, який розпочався 5 квітня і буде завершений в останні дні червня. Протягом цього часу було чимало випадків, коли призовники приносили довідку про хворобу, яка має сумнівне походження.

Обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський повідомив, що в спершу особливу увагу будуть приділяти тим, хто хворіє саме в термін призову. Раніше на військову службу брали лише абсолютно здорових чоловіків. На сьогодні умови змінилися і лише ті, хто має хронічні захворювання або інваліди можуть уникнути призову. Для цього необхідна вся історія хвороб від початку і до моменту призову. Інші довідки не будуть впливати на кінцеве рішення.

Поширеною хворобою серед призовників була плоскостопість. Тепер це не є серйозним захворюванням. Дієвим це є лише в тих випадках, якщо це дає ускладнення або є однією з вагомих причин для відмови від військової служби.

Начальник управління охорони здоровʼя Тернопільської обласної адміністрації Володимир Богайчук розповів, що «одноразові» довідки часто приносять у військкомати. Проте не завжди вони відповідають реальності. Такі ситуації будуть розглядати і детально перевіряти фахівці. Це впливатиме на медиків, які виписують такі «довідки», оскільки вони несуть відповідальність за поставлені діагнози.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер