images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни мають змогу добровільно та безкарно здати зброю

Цього місяця в Тернопільській області поліцейські проводитимуть акцію, яка дає змогу добровільно здати вогнепальну зброю. Прийматимуть засоби самозахисту, вибухові матеріали та зброю до 31 липня.

Метою збору на думку полісменів є те, що це дає змогу якісно та ефективно зібрати небезпечні прибори, які можуть загрожувати життю. У звʼязку з цим буде зменшено кількість вбивств, поранень та незаконного зберігання зброї. Це забезпечує спокій та безпеку тернополян.

Сектор комунікації ГУНП у Тернопільській області повідомив, що здача зброї чи інших небезпечних предметів відбуватиметься без притягнення до закону. Хоча є статті щодо незаконного зберігання зброї. А саме за статтею 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ККУ передбачено 5 років позбавлення волі. У статті 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї КУпАП передбачено стягнення штрафу залежно від виду зброї та враховуючи інші чинники.

Ті, хто здаватимуть зброю протягом цього місяця будуть звільненні від кримінальної чи адміністративної відповідальності. Зброю, яка дозволена, наприклад, мисливську чи газову, можна буде зареєструвати за бажанням власника.

Детальну інформацію можна дізнатися за номерами: (0352) 27-13-11, 27-13-96.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер