images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопільській області близько тисячі вакансій на військову службу

Цього року в Тернопільській області планують відновити дві військові частини в Чорткові та Теребовлі. Проект був створений давно, проте були проблеми із фінансуванням ремонтних робіт. Для повного оновлення необхідно 40 мільйонів гривень. Частину з них вже було виділено, а саме 13,5 мільйонів гривень. Роботи будуть розпочаті восени.

Головною проблемою, яка турбує організаторів такої ідеї є кадрове укомплектування військових частин. Зарплату обіцяють виплачувати високу - близько 7 тисяч гривень. На сьогодні Тернопільська область виконала більше ніж на 50% призову на службу за контрактом.

Військовий комісар Тернопільського обласного військкомату повідомив, що на роботу потребують понад 400 водіїв, 100 звʼязківців, 12 кухарів, 5 музикантів тощо. Начальник відділу державного реєстру виборців Бережанської райдержадміністрації Ростислав Легкий розповів, що нещодавно повернувся із зони АТО і має бажання продовжити службу вже на своїй території. Близькі підтримують його рішення, оскільки це необхідно для розвитку війська.

Ті, хто мають досвід служби в зоні АТО можуть не проходити спеціальне навчання. Без будь-яких перешкод контракт можна підписати в 44 атрбригаді.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер