images/stories/logosait_new.jpg

 

Коли відремонтують Тернопільську дамбу?

У кінці першого місяця літа розпочали ремонт дамби, яка сполучала район Дружба та центр міста. У звʼязку з цим, рух транспорту, частково, буде перекритий на місяць. Оскільки це є одним з головних сполучень Тернополя, дорогу перекрити повністю неможливо, тому оновлення відбуватиметься в два етапи.

Міський голова Сергій Надал розповів, що таке рішення було спричинене і тим, що гідротехнічний стан дамби знаходиться в аварійному стані. Ремонту тут не було близько 60-ти років. Основної документації щодо будови споруди немає, тому важко визначити, як саме було влаштоване будівництво. Саме тому, спершу необхідно вивчити стан споруди, яка постачає воду з парку Топільче у міський став, щоб уникнути непередбачуваних ситуацій. До цього також зараховано ремонт частини вулиці Руської від Надставної церкви і до дамби. В другу чергу будуть проводити власне ремонтні роботи.

Значні проблеми виникли і з фінансуванням реставрації. Спочатку було заплановано, що кошти виділять з Києва та з місцевого бюджету. Проте зі столиці перерахували значно меншу суму, ніж повинна була бути. Загалом необхідно 28 мільйонів гривень. 15 мільйонів гривень має виділити Державний фонд регіонального розвитку. Іншу планували виділити з міського бюджету. Проте на сьогодні Регіональний фонд перерахував лише 5 мільйонів. Не зважаючи на значні фінансові проблеми перший етап розпочато. Якщо з першого джерела перерахують необхідну суму грошей, тоді ремонт буде завершено цього року. В іншому випадку, за кошти міського бюджету про завершення можна говорити лише за 2 роки.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер