images/stories/logosait_new.jpg

 

Як проводять дозвілля ваші діти в літній час?

Літо у cамому розпалі, можна робити стільки речей: їсти морозиво, купатись у річці, кататися на велосипеді цілий день, гуляти з друзями з ранку до вечора. Літо – це та пора року, коли найменше хочеться провести літо вдома на канапі. Але не кожен тернополянин знає, як можна весело та з користю організувати літні канікули своїм дітям Хтось шукає для дітей найкращі табори, хтось відвозить дітей в село до рідних, а інші гуляють із своїми малюками вихідними.

Іванна Човніцька – ріелтор, 36р.

Човн¦цька− Мій син Василько протягом навчального року дуже зайнятий, адже грає на флейті у зразковому ансамблі «Dolce». 9 навчальних місяців у нього дуже активні, бо зі своїм ансамблем приймають участь у багатьох концертах, музичних олімпіадах та фестивалях.

Коли приходить довгоочікуване літо, то я намагаюся, щоб воно було дуже яскравим, а головне наповнене веселими поїздками та зустрічами з цікавими для нього людьми.

На початку червня ми усією сім'єю поїхали в Німеччину, де були 3 тижні. За цей час я хотіла, щоб Василь відвідав якнайбільше відомих місць Німеччини, щоб у нього залишилися незабутні враження та емоції від побаченого.

Василь любить футбол, тому перегляд футбольного матчу Німеччина-Україна для нього – це окрема історія, яку він не забуде ніколи.

Зараз збираємося їхати на море, в Одесу, де отримаємо ще одну дозу задоволення, емоцій та вражень. Надіюся, що тепле сонечко, гарячий пісок на березі моря зарядять нас енергією на цілий рік, і Василько зможе приступити з новими силами, ентузіазмом та креативними ідеями до навчання в школі та занять в ансамблі «Dolce».

Галина Синоруб − доцент кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка, 41 р.

Галина-Синоруб-1024x682− У літній час щороку діти відвідують табори. Безкоштовні путівки отримують в СДЮСШ "Екстрім". Окрім цього вище згадана школа постійно є учасником міських заходів. Зазвичай діти ціле літо відвідують цей заклад заклад та приймають участь у змаганнях.

 

 

 

Олег Лівінський – журналіст, 46р.

Л¦в¦нський− У моїх дітей влітку − досить активний і різноплановий відпочинок. Спершу ми об'іздили майже всю нашу родину по цей бік Дніпра. Потім діти відпочивали в селі на Зборівщині, де поєднувати працю на городі з купанням і засмаганням на місцевих водоймищах. Ну, і, як і в моєму дитинстві, вони майже щодня грають у футбол, волейбол та інші ігри. Зараз мій старший син перебуває у молодіжному таборі "Клуб вільних людей" у селі Млинки на Борщівщині. А молодший − у селі з бабусею.

Плануємо сім'єю взяти учать у Всеукраїнській прощі в Зарваниці та здійснити авто мандрівку, що ми робимо майже щороку, замками Тернопілля і сусідніх регіонів. Окрім цього, до кінця канікул, наші діти побувають ще в інших таборах, можливо духовного або військово-спортивного спрямування. Наразі визначаємося з варіантами.

Марія Буняк – менеджер, 27р.

Буняк− Діти з нетерпінням чекають літніх канікул, хоч вони ще і маленькі, бо літо це час для різного виду розваг. Оскільки ми з чоловіком працюємо, тому увесь час проводити з малюками не має змоги.

Розглядаємо варіант літнього табору, але, звичайно, не на всі літні канікули. З огляду на сімейний бюджет це неможливо. Більшу частину часу діти проводять з бабусею та дідусем.

 

Лілія Вавринів – директор ТЗОШ № 28, вчитель-методист, 43 р.

Ваврин¦в− Мої діти вже дорослі,тому як мама не відчуваю такої проблеми. Але як освітянин розумію, що вона актуальна. Для дітей літо − це довгоочікувані канікули, а для батьків − це складний період, якщо малеча залишається в місті.

Найкращий вихід − це табір, в якому дитину займають на весь день іграми, екскурсіями, цікавими заняттями. І батькам спокійно, адже діти під опікою. На жаль, школи не можуть активно пропонувати такі послуги. Необхідне додаткове фінансування, відповідний персонал. Та й приміщення школи потрібно підготувати до початку навчального року.

Але кількість літніх таборів зростає. Популярними стають проекти організації дозвілля для дітей в місті. Не має потреби відправляти дитину від дому. Чула дуже хороші відгуки про дитячу школу "Дивосвіт", де тренером є чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. Чим не вихід? Дуже хороша альтернатива таборам, які далеко за містом.

Віктор Мацикур – директор департаменту сім'ї, молоді,фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, 41р.

мацикур− Мій син цієї осені піде в третій клас. Влітку в нього активний відпочинок та підготовка до школи. Ми побували разом на відпочику уже, ще частина відпустки є, знову проведем її у мандрах, поки не спланували, можливо поїдем на Шацькі озера. Щодня ми організовуєм фізичну активність сину, це або гра у футбол, або заняття на вуличних тренажерах, або в тренажерному залі, або повторюєм техніку карате, готуючись до здачі на 8 кю.

До кінця літа можливо буде організований спортивний табір для каратистів, тоді син візьме у ньому участь обов'язково.

 

Надія Слободюк – вчитель англійської мови, 35р.

Слободюк− Гуляємо сім'єю в парку, їздимо до села. Старший син працює по вихідних. І літнє дозвілля без інтернету не обходиться.

 

 

 

 

Наталя Фурманкевич − кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка, 31р.

Фурманкевич− У моїх діток літо активне. Син Артур має тренування з футболу, а через місяць − футбольний шестиденний турнір в Одесі.

Дочка Олександра займається танцями вже 5 рік поспіль. У серпні їде в Карпати із своїм танцювальним колективом. Незабаром в неї розпочнеться навчання в модельній школі. Та, попри те, ми не забуваємо і про навчальну програму: пишемо, рахуємо та читаємо.

 

 

Сергій Головайчук – тернопільський шеф-кухар, член Асоціації шеф-кухарів, ведучй кулінарної програми на телеканалі ІНТБ, розробник більше десятка меню для закладів на заході України, гуру в кулінарії, 28р.

Головайчук− Наші діти ще досить маленькі, тому влітку, переважно на канікулах у бабусі в іншій області,а взагалі я стороник того, щоб якщо діти вже були

більш самостійними,то віддавати їх у літні табори, де вони зможуть отримати море позитивних емоцій, нові знайомства з ровесниками, і незабутні враження.

 

Тетяна Шершун – власниця першого глянцевого журналу «City Life», 28р.

шершун− У зв'язку з специфікою роботи я співпрацювала з декількома дитячими таборами Тернопільської області. Побачене викликало в мене негативне враження, оскільки дітки в нас маленькі таборам,наразі,недовіряєм.

Дитячі садочки закриті, тому в робочий час старша донечка у нас за няню.

Літнє дозвілля дітей лежить повністю на батьках. У нашій сім'ї − це активний відпочинок у вихідні дні, виїзд з палатками на природу, відпочинок на базах за містом та просто прогулянки парками міста на роликах та велосипедах.

Олександра Журавльова – вчитель англійської мови, 39р.

Журавльова− Діти відпочивають у селі, а також у таборах закордоном: у Словаччині та Польщі.

 

 

 

Олена Абакумова − директор відділу маркетингу компанії «Viknar’off» та громадська активістка, 31р.

Абакумова− Старша донька , якій 8 років відвідає за це літо табір двічі. Ще займається в школі ведучих, займається танцями (канікули там 1,5 місяці). Готується до школи − позашкільне читання, математика.

Молодша донька, якій 3 роки − ходила в «Пізнайко», але зараз там канікули. У Тернополі більша проблема з дозвіллям дітей такого віку, тому що багато гуртків набирають дітей з 4-5 років. Але ми не сумуємо, їздимо з мамою на роботу, з бабусею готуємо печиво.

Ну і наймолодшому представнику нашої родини 2 місяці, йому поки що класно лежати на сонечку.

Маріанна Балабан − співвласник та головний редактор журналу «CITY LIFE», 29р.

Балабан− Так як моя донечка, Настя, протягом навчального року досить зайнята: школа, великий теніс, бальні танці, вокально-хорова школа, влітку я цілком дозволяю дитині відпочити. Ми відмовляємося на 3 місяці від всяких занять, тільки в кінці серпня починаємо готуватися до школи.

Настя не любить проводити літо в місті, тому канікули переважно проходять в родичів у селі, що на Кременеччині . Там дивовижна природа, чисте повітря, ставки, багато діток – що ще потрібно дитині, яка цілих 9 місяців з ранку до ночі зайнята?

Тут Настя щороку відвідує американський табір, в якому є надзвичайно цікава, розважальна, спортивна та інтелектуальна програма, яка дуже подобається діткам.

Вони з нетерпінням чекають наступного літа аби знову потрапити в цей табір. Звісно, також, щороку донечка купається у морі, кожного разу ми стараємося вибирати різноманітні морські куточки України. Водні атракціони, прогулянки морськими містами, хлюпання в морі, гра в гарячому пісочку неабияк впливає на гарне самопочуття дитини і заряджає на цілий наступний навчальний рік.


Ірина Мацко – тернопільська письменниця, 38р.

Мацко− В основному діти їздять у село до бабусі, туди, де я виросла. У цьому році відвідували ще табір при церкві, а також плануємо поїхати усією сім'єю на спільний відпочинок.

− Як ти проводиш літо?

 

 

Христина Микита – студентка, 16р.

Микита− Літо − чудова пора, щоб почати щось нове і цікаве для себе. У цей чудовий час завжди знаходиться час для заняття спортом. Свій вільний час я весело проводжу з друзями, подорожуючи у різні цікаві місця. Тому ця пора − найкращий час для незабутніх вражень і подій.

− Чим діти будуть зайняті у літній школі «Дивосвіт?

 

 

 

Лілія Проць – чемпіонка світу з пауерліфтингу, співзасновник літньої школи «Дивосвіт», 42р.

Проць− Крім занять у нашій літній школі учасники продовжують займатися у своїх секціях та гуртках: плавання, фрі-файт, великий теніс, танці, ходять у театральний гурток та мають заняття з англійської. У нас в школі діти

навчаються робити ранкову гімнастику, займаються на вуличних тренажерних, ходять по стропі, вчаться стояти на балансборді, ще навчаємо стрибати через канал, вибивати руками м'яч, грати у квадрат.

 

 

 

АВТОР: ШИЛО ТЕТЯНА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер