images/stories/logosait_new.jpg

 

Щоб не втратити субсидії необхідно повідомляти про фінансові доходи

Чимало жителів Тернопільщини мали полегшення на свій гаманець у звʼязку із виплатою субсидії. Через кілька місяців знову проводитимуть перерахунок тим, хто оформив необхідні документи. Це дає змогу економити на щомісячних виплатах. На сьогодні у Тернопільській області субсидії отримують близько двохсот тисяч жителів. Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації прогнозує, що скоро ця цифра може бути збільшена ще на сорок тисяч.

Директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Вадим Боярський розповів, що ті, хто мають бажання та умови оформити субсидію, повинні це зробити якомога швидше. Оскільки найбільший наплив охочих припадає на початок опалювального сезону, через це черги у пунктах прийому документів значні. Саме тому це дасть змогу уникнути втрати часу.

Субсидію назначають з періоду місяця звернення. Зараз цією послугою користуються 194 тисяч жителів Тернопільщини. Після року нарахування субсидії автоматично проводиться перерахунок. Якщо ж у квартирі змінилась кількість осіб, які там проживають, про це необхідно повідомити. Ще однією обовʼязковою умовою є повідомлення про дохід жильців. Чимало випадків було зафіксовано, коли цей факт був повідомлено не правдиво. Внаслідок цього мешканці житла зобовʼязані виплатити кошти, якими користувалися впродовж отримання субсидії. Якщо ж була здійснена покупка на 50 тисяч гривень, субсидію на рік відмінять. Відновити її можна буде лише через рік. У випадку відмови виплати субсидії, звертатися необхідно наступного року.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер