images/stories/logosait_new.jpg

 

В Тернополі на ремонт шкіл та садочків виділили понад 3 млн.грн.

У Тернополі триває підготовка до початку навчального року. У міських школах зараз проводять необхідні ремонтні роботи.

Як зазначає начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк, на ремонт шкіл і садочків у Тернополі з міського бюджету було виділено понад 3 мільйони гривень. Водночас на рівні держави тернопільські школи не отримали нічого.

«Тривають роботи у міських школах. Зокрема, на це з міського бюджету було виділено 3,5 мільйона гривень. На кожну дитину у дошкільному і загальноосвітніх закладах було виділено по 100 гривень. Умовно кажучи, якщо в школі є 1000 учнів, то ця школа отримує сто тисяч гривень, - зазначає Ольга Похиляк.- Тим часом з держави на капітальні та поточні ремонти ми вже кілька років підряд грошей не отримували. Усі кошти на ремонти виділяють з міського бюджету».

Нагадаємо, що у школах та садочках заборонено примусово збирати гроші з батьків на поточні потреби та ремонти. Відповідне розпорядження ще навесні підписав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Згідно документу керівники закладів освіти не рідше 2-х разів на рік зобов’язані звітувати перед громадськістю про використання коштів, що надійшли у заклади.

Тернополян, які стикнулись з фактом примусового збору коштів, просять повідомляти в управління освіти та науки тернопільської міської ради.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер