images/stories/logosait_new.jpg

 

Педагоги отримуватимуть заробітну платню без затримок

Кожного року значних проблем у фінансуванні зазнає освітня галузь. Через це виникає затримка заплат, недостача навчального матеріалу того. Міська влада пообіцяла, що у 2016 році освіті буде приділена чимала увага.

2 серпня відбулася прес-конференція міського голови Сергія Надала. Очільник міста повідомив, що з міського бюджету буде виділена велика сума грошей, щоб улагодити всі наявні проблеми. У звʼязку з тим, що держава не забезпечує достатньо освітню галузь, розвивається вона неналежним чином. Саме тому міські органи зобовʼязані за кошти міста вирішувати цю проблему, щоб забезпечити мешканців Тернополя зарплатами.

Міський голова розповів, що цього року буде наполягати на тому, щоб для виплати заробітної платні педагогам було виділена 47 мільйонів 737 тисяч гривень. З них 9 мільйонів будуть призначені для виплати зарплат та утримання технічної освіти. 665 тисяч гривень планують перерахувати новому дитячому садочку, який буде відкрито цього року 1 вересня на вулиці Юності. 43 мільйони гривень будуть виділені для відновлення та ремонту інших дитячих садків. Найпоширенішою проблемою є заміна вікон та покрівля дахів. 337 тисяч гривень буде виділено на відеоспостереження та тривожні кнопки у освітніх закладах, оскільки діти повинні бути у безпеці і батьки впевнені у їх спокої.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер