images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільська митниця ДФС забезпечила 439 млн грн бюджетних надходжень

У січні-липні Тернопільською митницею ДФС до бюджету перераховано 439 млн грн митних платежів, що на 40,7 млн грн або на 10,2% більше за аналогічний період минулого року. Зокрема, у липні до державної скарбниці надійшло 72 млн грн митних платежів.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість склали – 402 млн грн, що на 113,7 млн грн або 39,4% більше, ніж торік. Також сплачено 34,3 млн грн мита; 1,7 млн грн акцизного податку; 1 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інші платежі.

Як зазначила в. о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, позитивна динаміка у надходженнях відбулася завдяки збільшенню обсягів імпорту бюджетоформуючих підприємств, в тому числі і сезонна активізація імпортерів сільськогосподарської техніки. Всього підприємства, які збільшили надходження порівняно з минулим роком, за 7 місяців поточного року сплатили 292,5 млн грн або 67% від адміністрованої суми, зріст до минулого року становить 138 млн грн або 89%.

Також збільшенню цьогорічних надходжень посприяли підприємства, які не працювали минулого року (в тому числі з місцем обліку в інших областях України), а цього року здійснили імпорт. Загалом такі підприємства сплатили 73,8 млн грн, а це 17% від адміністрованої митницею суми податків.

Крім цього, відбулося оформлення в зоні діяльності Тернопільської митниці товарів підприємств з місцем обліку в інших митницях ДФС, в тому числі із східних областей України. Так, 45 підприємств при імпортуванні сплатили 82,5 млн грн податків або 19% від адміністрованої митницею суми платежів.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації та країни походження товарів становить 19 млн грн (4,3% від адміністрованої суми), в т.ч. митна вартість – 17 млн грн (3,9% від адміністрованої суми); класифікація – 1,6 млн грн (0,4 % від адміністрованої суми); країна походження – 346,4 тис. грн. (0,1% від адміністрованої суми).

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер