images/stories/logosait_new.jpg

 

Ціни на комунальні послуги знову збільшили

Останній місяць літа приготував для тернополян неприємну новину - ціна на водопостачання та водовідведення знову буде збільшена. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла постанову про нову вартість цих послуг. З 1 серпня 2016 року ціна становить 11 гривень 48 копійок за метр кубічний для мешканців квартир і 10 гривень 64 копійки власникам приватних будинків.

Начальник планово-економічного відділу КП «Тернопільводоканал» Володимир Водовіз повідомив, що ціна буде збільшена на 29%. Основною причиною таких змін є підвищення цін на електроенергію для великих підприємств, зокрема таких, як «Тернопільводоканал». Оскільки на виробництві були значні затрати електрики, підприємство заборгувало близько мільйона гривень, які не в змозі виплатити іншим шляхом.

Також до низки причин, які вплинули на це рішення, зараховують зростання зборів та податків, подорожчання матеріалів, які необхідні для якісного постачання комунальних послуг мешканцям міста. До того ж, у законі «Про державний бюджет України на 2016 рік» не затверджено оплату різниці, як це було минулих років. Якщо жителі міста хочуть зекономити свої кошти, у підприємстві рекомендують встановити лічильники.

Начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурман розповів, що раніше тернополяни, які мали лічильники в середньому платили близько 70 гривень. Зараз ця ціна буде збільшена до 90 гривень. Більша частина населення, а саме 95% перейшли на індивідуальне опалення. Для інших 5% нарахування показника буде здійснюватися за нормою або загальнобудинковим лічильником. Відповідно ціна буде дещо більша.

Мешканців Тернополя запевняють, що вартість, яка буде введена з 1 серпня одна з найнижчих в Україні. Аварійне обслуговування не входитиме у вартість оплати, а окремо становитиме 1 гривню 84 копійки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер