images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині встановили памʼятник мігрантам

У селі Зарваниця 14 серпня було освячено памʼятник мігрантам-заробітчанам, які змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон заробляти гроші для своєї сімʼї. Монумент відкрили в межах Міжнародної пішої прощі мігрантів, яка тривала з 5 до 14 серпня. Цього року паломницька дорога була завдовжки 236 кілометрів.

zp3

Скульптура виготовлена з металу. Головною особливістю памʼятника є зображення заплаканої дівчинки, яка тримає у руках Зарваницьку ікону Божої Матері. Поруч розташовані валіза та камінь, на якому лежить вишитий рушник. На ньому символічно зображено згортку землі, з якої проростає жолудь. Також на камені викарбувані слова євангеліста Івана: «Щастя у Господі, бо Він дорога, щастя і життя».

zp6

Для спорудження цього монумента чимало зусиль доклали українські мігранти, які перебувають за межами країни, а саме в Італії, Португалії, Іспанії тощо. Значна сума коштів була виділена фундацією «Мігрантес» та Пасторально–міграційним відділом УГКЦ.

Памʼятник планували збудувати ще з 2009 року. Ініціатором цієї ідеї був пасторальний координатор українських греко-католицьких громад в Італії Василь Поточняк.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер