images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відновлення зазнала сімейна амбулаторія

Нещодавно у Тернополі зазнала капітального ремонту амбулаторія, призначення якої - сімейна медицина. На відновлення приміщення були виділенні кошти з міського бюджету, а саме - 1 мільйон 400 тисяч гривень. Заклад працюватиме за адресою Куліша 7А. Обсяг пацієнтів, які будуть мати змогу лікуватися в амбулаторії сягатиме 20-ти тисяч осіб.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги у місті Тернополі Микола Медвідь розповів, що відтепер на цьому місці буде розташовано 8 дільниць сімейного лікаря. Пацієнтами оновленого закладу можуть бути ті, хто проживає в пішохідній доступності від амбулаторії. Таку зручність для мешканців округи облаштовували 3 місяці. Значним досягненням організатори ремонту вважають відновлення даху та утеплення приміщення.

Завідувач амбулаторії сімейної медицини №14 Людмила Іщек повідомила, що працювати в цьому медичному закладі будуть 8 лікарів та 8 медсестер. Облаштовані спеціальні приміщення для здачі аналізів крові, сечі тощо. Доступною для лікування буде електрокардіограма. Всі необхідні інʼєкції можна буде зробити на місці.

Міський голова Тернополя Сергій Надал додав, що таке відновлення приміщення сприятиме зменшенню черг в інших поліклініках. Оскільки ремонт дав змогу задіяти невикористані приміщення, кількість пацієнтів стала в 3 рази більша. Саме тому мешканці міста зможуть пройти первинний медичний огляд у цьому закладі. В амбулаторії вже функціює система електронного запису прийому до лікаря. Дані про пацієнтів теж будуть занесені до електронної бази.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер