images/stories/logosait_new.jpg

 

Новий працівник на роботі – подайте повідомлення

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що роботодавцям необхідно інформувати податкову інспекцію у разі прийняття на роботу нових працівників.

Оскільки, відповідно до Кодексу законів про працю, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленим Кабінетом Міністрів України.

Таке повідомлення до податкової інспекції подається роботодавцем за його основним місцем обліку не пізніше дня, коли працівник приступає до роботи за формою, передбаченою постановою Кабміну № 413 від 17.06.15 р.

У разі фактичного допуску працівника до роботи без відповідного повідомлення, до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, передбачена відповідальність відповідно до Кодексу законів про працю та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Детальніші консультації із даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер