images/stories/logosait_new.jpg

 

Гучні богослужіння стають на перешкоді відпочинку тернополян

Сайт Єдиної системи місцевих петицій кожного дня поповнюється цікавими пропозиціями чи запереченнями тернополян. Нещодавно було оприлюднено петицію, яка змусила місцевих жителів чи то схвилюватися, чи то підтримати думку автора. Ініціатором петиції «Заборонити церквам Тернополя проводити ранкову службу на гучномовці» стала Юлія Ніколенко. У тексті петиції тернополянка чітко висловила свою думку, яку, має надію, підтримає решта жителів Тернополя.

У звʼязку із голосним транслюванням служби люди не мають змоги відпочити, а це вже адміністративне порушення. Зокрема, у тексті петиції увагу зосереджено на районі Нового Світу: «Кожної неділі церква що розташована по вул. Новий Світ (навпроти загальноосвітньої школи номер 2) починає трансляцію служби через гучномовці о 8 ранку, що порушує статтю 182 кодексу про адміністративні правопорушення в Україні, згідно якої у вихідні, неробочі та святкові дні цілодобово забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, що порушують спокій громадян у їх домах».

Також, на думку автора, це є некоректним щодо людей іншого віросповідування: «Жителі будинків що розташовані поруч не мають можливості у вихідні відпочити. Є люди які приходять З НІЧНОЇ зміни і змушені прокидатись разом зі службою. Крім того таке гучне проведення служб є нав"язуванням певних конфесійних переконань та є некоректним по відношенню до представкників інших релігійних сповідань».

Петицію було виставлено на розсуд мешканців Тернополя 1 вересня. Станом на 4 вересня думку автора підтримали 68 осіб із 300 потрібних. До кінця голосування залишилось ще 27 днів. Хоча перспективи, що тернополяни погодяться із цієї думкою досить великі. Оскільки вже неодноразово з цим проханням мешканці міста зверталися до поліцейських.

Підтримати петицію можна на сайті: http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/504

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер