images/stories/logosait_new.jpg

 

Вартість проїзду в маршрутках для школярів збільшили

Рішення про підвищення вартості проїзду для дітей шкільного віку було прийняте ще з 1 червня. Відтак школярі, пред’явивши учнівський квиток, за проїзд у маршрутному таксі повинні платити 2 гривні. До цього часу проїзд вартував 1,50 гривень.

Зараз цю проблему батьки обговорюють безупинно і з такою постановою не погоджуються. Думку пояснюють тим, що діти, майже, кожного дня користуються громадським транспортом і, окрім школи, відвідують ще й додаткові заняття, куди потрібно добиратися маршрутками. Батьки обурюються тим, що пенсіонери їздять безкоштовно, коли діти шкільного віку, які ще не заробляють грошей, змушені оплачувати, майже, повну ціну.

Начальник міського управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський розповів, що перевізник встановив фіксовану ціну для школярів, а саме 50% від всієї вартості або ж не менше 2-ох гривень. Оскільки було враховано, що ціна може збільшуватися, остаточно зафіксованої вартості не встановлювали. Так, якщо ціна проїзду вартуватиме 3 або 3, 50 гривні, тоді учні платитимуть не менше 2-ох гривень, якщо ж 4 - 50% від вартості проїзду. Для цього управління має обґрунтовані пояснення. Причина в тому, що різницю вартості проїзду перевізник оплачує зі своїх коштів, а зараз такої можливості немає, тому виникає велика недостача.

Також із водіями маршруток була домовленість про те, що у випадку, коли дитина не зможе заплатити за проїзд, виганяти з транспорту її ніхто не буде. Якщо про це стане відомо, тоді працівники маршрутного таксі нестимуть відповідальність.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер