images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські патрульні розповіли про результати піврічної роботи

Для того щоб швидко зреагувати на виклик поліцейським треба всього 7 хвилин 33 секунди. За такий короткий час потрібно доїхати до місця події та приступити до вирішення проблеми. Саме про них полісмени і розповіли у своєму звіті про останніх півроку роботи.

Від початку роботи патрульних на дорогах було зафіксовано 547 дорожніх пригод, у яких, зокрема, було багато жертв, саме 110 потерпілих та 9 загиблих. Значну кількість протоколів було складено на водіїв через те, що вони їздили у стані алкогольного спʼяніння, 45 з них завершувалися аваріями. Поширеним порушенням на тернопільських дорогах виявилось і те, що водії кермують без необхідних документів, тобто водійського посвідчення. Чимало машин довелось завезти на штрафний майданчик. За останніх півроку зафіксовано 130 таких випадків.

Начальник Управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий додав, що одним із головних порушень на дорогах є розмови водіїв по мобільному телефоні. Штраф за таке правопорушення сягає 450 гривень, коли гарнітура або «Вільні рухи» вартують до 100 гривень.

Несанкціонований проїзд перехресть стає частою причиною аварій та зіткнень автомобілів на дорогах. Водії транспортних засобів не вважають за потрібне оформлювати обовʼязкове цивільне страхування, хоча це є беззаперечною умовою кермування.

За пів року патрульним довелось опрацювати 54 584 ситуації та по лінії «102» відреагувати на 32 030 викликів. За власною ініціативою поліцейські вирішили 17 768 подій. Адмінпротоколів був складено 13 963, причиною порушення правил дорожнього руху яких стали 12 852 ситуації.

Загалом за весь час було виписано штрафів на суму 3 млн. 851 тис. До цього часу оплачено вже 2 млн. 353 тис. 343 грн.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер