images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи готові тернополяни користуватися електронними картками у тролейбусах?

Тернопіль може стати першим містом України, де введуть безконтактну систему оплати проїзду в тролейбусах. Тернопільська міська рада спільно з КП «Тернопільелектротранс» планують ввести нововведення вже незабаром. Автоматична система оплати, як зазначають її ідейні розробники, дасть можливість прозорого обліку оплати проїзду, а також сприятиме економії тернополян на витратах за проїзд. Ідея не нова, адже в Європі чимало міст успішно її практикують.

Орієнтувалися на найкращі приклади. Отож, згідно нововведення, тернополяни оплачуватимуть проїзд у тролейбусах спеціальними картками, схожими на банківські. Для пільгових категорій громадян вони будуть персоніфікованими, решта – ні. Таким чином одну і ту ж картку можуть використовувати різні люди, а також однією карткою можна буде заплатити за проїзд одразу кількох пасажирів. Система фіксуватиме кількість поїздок. Придбати або поповнити картку  можна буде у понад 100 пунктах продажу в межах міста та через Інтернет. Скільки складатиме її вартість поки невідомо. Що про це думають тернополяни?

Анастас¦яДзьобаАнастасія Дзьоба – підприємець, 24 роки

На мою думку, про це нововведення ще мало відомо, тому оцінити його ефективність можна буде лише згодом. В принципі, такі картки значно полегшують розрахунок у тролейбусах, особливо для тих, хто часто користується цим видом транспорту і не любить передавати решту.







В¦тал¦йВасильк¦вВіталій Васильків – керівник ТОВ «Системний зв'язок», 35 років

Система електронної оплати проїзду дасть можливість здійснювати оплату перевізнику з огляду на  виконану роботу в межах графіку руху, що, в свою чергу, призведе до чіткого дотримання перевізником графіку руху та виконання зобов’язань перед громадою. Нововведення також забезпечить ефективний облік пільгових категорій, що дозволить надати їм можливість користуватись пільгами на усіх видах пасажирського міського транспорту.



ВолодимирБучарськийВолодимир Бучарський – пенсіонер, 71 рік

Можливо, для сучасної молоді це добре. Для мене, пенсіонера, це нововведення із картками створить тільки плутанину. Завжди було так: платиш за проїзд кондуктору, контролер перевіряє, чи ти купив квиток. Ми до такого звикли. А з електронною системою як буде? Ніхто ж не перевірятиме наявність квитка, бо його і не буде. Що робитимуть кондуктори і контролери? Їх же доведеться звільнити, бо все буде автоматизовано і їхню роботу буде виконувати комп’ютер.







Тетяна ШилоТетяна Шило – журналіст, 17 років

Завдяки своїй роботі я орієнтуюся в темі електронних карток оплати проїзду. Безперечно, це хороша ідея. Якщо її вдасться втілити так, як нам це подають ідейні розробники, місто вирішить не одну проблему.








Сайде -сма¦ловаСайде Ісмаілова – керівник клубу кримсько-татарської культури, репетитор з іноземних мов

Я вважаю, що нові зміни треба впроваджувати, тому що світ не стоїть на місці й все навколо змінюється, тому й нам треба пробувати щось нове. Думаю, що нововведення полегшить оплату в громадському транспорті. Чи буде це ефективно й зручно ми зможемо побачити незабаром вже на практиці.







Л¦л¦я ЧеховськаЛілія Чеховська – вчителька, 46 років

Чесно кажучи, чую вперше про таке... Я в цій темі не орієнтуюся, тому важко відповісти… Це ж треба буде провести якісь навчання для тернополян, пояснити, що, як і для чого. Треба буде закупити обладнання. На це теж треба гроші і, підозрюю, не малі. Краще використати ці кошти на дитячі майданчики чи ремонт міських доріг.








МарянаДобровякМар’яна Добров’як – молода мама, 27 років

Тернопіль – європейське місто, тому ми маємо йти в ногу з часом. На скільки мені відомо, в Європі вже давно користуються такою системою оплати за проїзд, при чому не лише в тролейбусах. Це зручно. Це економить час, тому я тільки за!





Катерина ФедчукКатерина Федчук – філолог, 24 роки

Зміни, спрямовані на покращення інфраструктури міста та комфортності проживання для його жителів я підтримую, але вважаю, що зараз вводити електронні картки передчасно. В першу чергу потрібно замінити старі транспортні засоби, створити європейські умови проїзду, а не лише оплати.







К¦пиб¦да МаксимМаксим Кіпибіда – студент, 16 років

Ставлюся нейтрально до такого. Мене більше хвилює, скільки треба платити за проїзд, а не як це робити. Добре, що у студентів є пільги.







Олег ШершунОлег Шершун – працівник ТОВ «Теплобак», 35 років

Я думаю, що тернополяни готові користуватися електронними картками у тролейбусах. Це позитивні зміни. Наприклад, в тебе немає при собі грошей, а потрібно кудись добратися. Маючи в кишені спеціальну картку, можна доїхати в будь-який кінець міста, та ще й друзів підвезти.





Автор: Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер