images/stories/logosait_new.jpg

 

800 тисяч євро планують виділити для розвитку бізнесу на Тернопільщині

20 вересня у Тернополі відбувалась презентація інвестиційного проекту, у якій прийняли учать представники Польського агентства розвитку підприємства та Міністерства економічного розвитку Польщі. Зустріч відбувалася у міській раді.

Головною ідеєю такої події стало підвищення конкурентоспроможності та фінансування місцевості. Бюджет проекту складає 800 тисяч євро, які необхідно реалізувати протягом двох років. Дарюш Войташек представник Польського агентства розвитку підприємства розповів, що установа, яку він представляє має чимало можливостей, які можуть використовувати на території України. Хоча, тут є фінансові та юридичні перешкоди, на прикладі польських підприємців можна буде пояснити та вивчити закономірності системи. Хоча, в Польщі кредитування здійснюється теж з певними труднощами, підприємства можуть фінансуватися з фонду позик та гарантій. Значним досягненням закордонних партнерів є те, що 70% їх підприємств існують на основі власного забезпечення.

Братимуть приклад також із інших європейських країн та установ. Наприклад, Європейський економічний простір, Фінансовий механізм тощо. Це дасть більше можливостей для успішного вирішення проблеми та збільшити шанси до швидшого та самостійного фінансування.

Начальник управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека повідомив, що Тернопіль є одним із пʼяти найкращих міст для проживання. Проте є і негативні чинники, які впливають на розвиток міста. Зокрема, рівень кваліфікайних робітників та складна система податків. Тому зараз у міста є чудова нагода для того, щоб середній та малий бізнес розвивався успішно.

До цього проекту залучені ще такі міста України як: Вінниця, Київ, Львів, Житомир, Черкаси, Чернігів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер