images/stories/logosait_new.jpg

 

За таксі доведеться платити більше

З 19 вересня тернополяни платять за проїзд у таксі згідно нових тарифів. Кілометр проїзду перевізники сьогодні оцінюють в межах 5.50-6.10 грн/км. Піднялася плата і за мінімальний проїзд. Таке рішення прийняли компанії таксі, які перебувають у приватній власності, тож впливу на зміни тарифів управління транспорту міста не має.

Якщо раніше за мінімальну поїздку у таксі тернополяни платили 18-20 гривень, то сьогодні – 22-25 (в залежності від класу автомобіля). Вартість простою вартує 90-95 коп/хв. Зазначимо також, що, як і раніше, на лічильнику таксі перед початком поїздки має відображатися сума у нуль гривень. Підвищення тарифів компанії пояснюють підняттям цін на пальне та зростанням вартості ремонту автомобіля і цін на комплектуючі.

Святослав – водій «Таксі-549» так коментує ситуацію:

«Проїзд подорожчав у зв’язку з підняттям цін на паливо в два рази, виріс податок на таксі. Запчастини таксистам доводиться купувати в доларах. Кількість клієнтів зменшилася, а в Тернополі, між іншим, найдешевше таксі: 22 гривні – економ клас, 25 – еліт. В Хмельницькому, наприклад, коли пасажир сідає в авто, на лічильнику вже є сума у 29 гривень. Кожен наступний кілометр проїзду вартує три гривні».

За словами таксиста, станом на сьогодні в місті працює 28 компаній таксі, 3500 машин офіційно зареєстровані. Зважаючи на таку велику кількість знайти клієнта для водія таксі непросто. Це негативно відображається на місячному доході таксистів. Тернополяни до зростання вартості проїзду у таксі ставляться неоднозначно.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер