images/stories/logosait_new.jpg

 

Відомий тернополянин «вітатиме» мешканців міста на вул. Валовій

У Тернополі увіковічнили памʼять відомого археолога, мистецтвознавця, громадсько-політичного і заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Герети. Ця людина вела активну діяльність у музеях, оскільки була краєзнавцем. Він став ініціатором багатьох виставок, які були присвячені відомим людям Тернопільщини. Цей постамент відтепер стоїть на вулиці Валовій. Встановити таку новинку вирішили до 78-річчя історика.

Вироблений памʼятник із бронзи у повний ріст, висота якого - 2 метри, вага - 500 кілограм.

Міський голова Сергій Надал розповів, що ця людина є однією з особливостей міста. Ігор Герета прославив Тернопіль як в Україні, так і в усьому світі. Оскільки є чутки, що він любив ходити саме цими вулицями, встановлення памʼятника на цьому місці було найбільш доцільне. Тут завжди багато людей, тому що це центр міста, які можуть пишатися такою видатною людиною.

Дочка Ігоря Герети Ярина Герета поділилася своїми враженнями щодо цієї події. На її думку, таких людей справді дуже мало. Сьогодні Ярині не хватає батька, оскільки він помер ще 14 років тому. Проте тернополяни тепер завжди будуть памʼятати про цю людину.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук додав, що чоловік був колекціонером. Протягом усього життя йому довелось зібрати чимало видатних книг та рідкісних картин. У 1994 році за ініціативи Ігоря Герети була відкрита експериментальна школа мистецтв. Навчальний заклад працює і до сьогодні.

Народний депутат України Роман Заставний розповів, що ідея встановлення постаменту виникла ще 2008 році. У цей період і відкрили музей видатному краєзнавцю, проте на сьогодні він закритий, тому що не можуть дійти висновку щодо особливостей особи Ігоря Герети.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер