images/stories/logosait_new.jpg

 

Субсидія на ЖКП: у довідці безробітного вкажуть дохід у два прожиткових мінімуми

В Україні діє програма державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій. Проте тим, хто розраховує на отримання такої допомоги слід пильно стежити за нюансами. А їх, як повідомляють на гарячій ліній, слід шукати у постанові Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Субсидія на житлово-комунальні послуги призначається, виходячи з розміру середньомісячного сукупного доходу осіб, що приписані у квартирі/будинку. Згідно постанови № 319, умовний розмір місячного доходу, який враховується для працездатних осіб, що не працюють складає два прожиткових мінімуми (раніше сума дорівнювала одному прожитковому мінімуму).

Для студентів, які мають батьків, зареєстровані в житловому приміщенні та навчаються за денною формою навчання і не одержують стипендію, та осіб, які перебувають на обліку в територіальних органах державної служби зайнятості як безробітні і не одержують допомогу по безробіттю, середньомісячний дохід яких протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму.

Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця проінформувати управління праці та соціального захисту населення у випадках, якщо відбулася зміна в складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівля товарів або оплату послуг, що перевищує 50 тис.грн.

Деталі можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: 1545.

Підготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер