images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі утеплюють будинки за новим зразком

До початку зими у Тернополі планують утеплити значну частину будинків. Ці роботи проводять за новим європейським зразком, який якісніший та витриваліший за попередні технології. Такі ремонтні роботи проводять за кошти з міського бюджету  - 70% від усієї суми. Інші 30% оплачують жителі квартир.

Досвід нової технології утеплення запозичений із європейських країн, які практикують тепмодернізацію вже протягом 10 років. Наприклад, у  Чехії, у Польщі тощо.  Завідуючий сектором з питань енергозбереження Тернопільської міської ради Павло Савченко повідомив, що позитивних моментів у цих роботах є дуже багато. В Україні їх почали виконували порівняно нещодавно, том зараз застосовують технологію утеплення 10-метровим слоєм, коли в інших країнах він два рази більший. Для збільшення рівня потрібні значні фінансові інвестиції.

На сьогодні таку модернізацію зазнали будинки на вулицях Бродівській 50, Лічаківського 12А, Злуки 39, Київсьій 10, Чалдаєва 10. На вулицях Будного 20 та Хмельницького 21А вже утеплено покрівлю. Тому до початку зимового періоду ремонту зазнають ще небагато будинків, а з початком весни роботи будуть оновлені.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер