images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопіль переймає естафету інтерактивного навчання

Науково-педагогічний проект «Інтелект України», в рамках якого у містах України створюють інтелект-класи, був розроблений у 2006 році. Вперше впровадили його в життя у Харкові. Сьогодні ж класи поглибленого навчання функціонують також у Луганську, Києві, Луцьку, Чернівцях та в Тернополі.

Реалізація проекту «Інтелект України» в Тернополі розпочалася минулого року у загальноосвітній школі №24. Цього ж року він стартував у 28-й школі міста. Сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями. Увага акцентується на набуттю нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці.

viber image

З метою розвитку пізнавальних процесів (сприйняття, пам'яті, мислення, уяви й уваги) використовується цілий комплекс допоміжних матеріалів. У 1-Б класі школи №28 діти на уроках дивляться пізнавальні мультики. Клас оснащений мультимедійною дошкою. Також на допомогу вчителю приходять різноманітні плакати, пісеньки та вірші. Підхід до навчання – творчий. На кожний предмет учень має один друкований зошит. Зошити змінюють щомісяця. У розкладі першокласників п’ять предметів: читання, письмо, математика, «Навчаємося разом», «Людина і світ». Комплект зошитів на один місяць вартує 200 гривень. Їх закуповує школа за кошти батьків. У першому класі домашні завдання станом на початок жовтня обмежуються повторенням.

Програма інтелект-класу підпорядкована загальнодержавній, що затверджена Міністерством освіти і науки України. Педагоги радять віддавати дитину до інтелект-класу лише тоді, коли вона буде до цього готова, тобто приблизно з семи років. Також від учнів такого класу вимагається організованість.

Підготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер