images/stories/logosait_new.jpg

 

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”

15 жовтня у Тернополі стартує проект “Runday”. Це любительський пробіг п’ятикілометрової дистанції з фіксацією часу. Головна ідея проекту – залучати людей бігати щотижня для підтримання здорового способу життя та поряд цим спілкуватись, знайомитись та гарно проводити час. Учасників не обмежують щодо віку або спортивної форми.

Участь у забігах безкоштовна, але спочатку просять пройти реєстрацію на сайті runday.org. для отримання QR-коду по якому буде визначатись час кожного учасника.

Розпочнеться забіг о дев’ятій годині ранку на набережній Тернопільського ставу біля пристані.

Місце зустрічі учасників – площа між центральним причалом на набережній та фонтаном "Каскад" на сходах.

Збірна 08.30 год. знайомство, спілкування, розминка і старт забігу о 09.00 год.

На створення runday в Україні надихнула британська ініціатива parkrun. Для них все почалося іще восени 2004 року, коли 13 бігунів зібрались разом в Буші парку, Теддінгтон, Великобританія. З того часу purkpun переріс у міжнародну родину близько двох мільйонів зареєстрованих учасників і волонтерів. Суть проекту у проведенні щотижневих 5-кілометрових забігів із фіксацією часу та публікацією на сайті. На сьогодні регулярні пробіги відбуваються у 897 парках по всьому світу.

Перший забіг проекту Runday відбувся в Києві 30.07.2016 року. 20.08.2016 року такі забіги почали організовувати у Львові. І Тернопіль буде третім містом, де проект стартує 15.10.2016 року.

Організовують забіги волонтери, тобто безкоштовно для власного задоволення. Учасники чергуються хто допомагає організовувати, а хто біжить.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер