images/stories/logosait_new.jpg

 

Козацьке свято на бульварі С. Петлюри

14 жовтня на бульварі С.Петлюри відбулось фізкультурно-патріотичне свято “Козацька звитяга” з нагоди великого релігійного свята Покрови Пречистої Богородиці і Дня захисника України. Організували козацькі забави для мешканців мікрорайону “Сонячний” працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення.

Розпочалась програма з яскравого та майстерного показового виступу вихованців Тернопільського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака, адже справжні козаки були майстерними не тільки в бою, а й у танці.

Згодом усі бажаючи теж могли вивчити кілька танцювальних елементів запального українського національного гопака.

IMG_4583

Також глядачі могли познайомитись із славним силачем Тернопільщини, рекордсменом книги рекордів України, Василем Шевчуком, який віджався від підлоги на двох пальцях 62 рази. Спортсмен провів майстер-клас та продемонстрував, під рахунок дітлахів, свої вміння.

Програма була розрахована таким чином, що усі діти та дорослі могли прийняти участь у забавах: малеча - у конкурсі малюнку на асвальті “ Ми славні козачата”, старші - у майстер-класі по виготовленню сувенірного “Козачка” з паперу та у “Козацькому поході”, дорослі та юнаки — у змаганні “Силі та міць”.


Як і у будь яких змаганнях, у “Козацькій звитязі” була судівська колегія, козацька старшина: старший отаман Українського реєстрового козацтва, старший капелан — В'ячеслав Кізілов, Рекордсмен Книги рекордів України — Василь Шевчук та Андрій Балабух.

Після спортивних та творчих випробувань молодших учасників козацьких забав нагородили подарунками від партнера ТМ “Ласунка”, а переможців змагань “Міць та сила”- від мрежі магазинів “Спортландія”.

Кульмінацією патріотичного свята стала урочиста посвята у козаки. Тож Українське реєстрове козацтво поповнилось новобранцями, що у майбутньому стануть гідними захисниками Батьківщини.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер