images/stories/logosait_new.jpg

 

Теплопостачання у будинках Тернополя зазнає змін

Система за якою раніше працювали комунальники вже застаріла та не вигідна як для підприємства, так і для жителів будинків. Відтепер теплопостачання буде відбуватися за новими стандартами, а саме - у будинках будуть встановленні індивідуальні теплові пункти, які буду постачати тепло.

Начальник виробничо-технічного відділу КП теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк розповів, що система, за якою працювали весь попередній час вже втратила свою якість, оскільки була зпроектована ще у 70-х роках. Це тягне за собою низку фінансових витрат і опалювати цілодобового стає невигідно. Якщо в оплату за цю послугу включити всі затрати, то жителі будинків будуть не в змозі виплатити цю суму, оскільки вона буде значною.

Нові теплові пункти є більш комфортними, тому що вода нагріватиметься зразу в будинку. Жителі Тернополя зможуть самі регулювати теплопостачання та його витрати. Таку модернізацію планують встановити найближчим часом і роботи розпочнуть після Нового року. Для того, щоб фінансування та можливості реалізації такого проекту прискорити, вже оголошено тендер, де зазначено адрес перших робіт.

Індивідуальні пункти опалення будуть встановленні у кожному будинку, де є підвал. Якщо така умова відсутня, тоді буде встановлено тепловий лічильник.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер