images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі в медичних закладах встановлять відеокамери

Нещодавно місцеві депутати підтримати пропозицію встановити відеонагляд у місцевих лікарнях. Фінансування на такий задум відбуватиметься з бюджету міста. Таке нововведення вважають необхідною умовою для якісного лікування та відповідального ставлення лікарів до пацієнтів. Ініціатор цієї ідеї Андрій Шкула на своїй сторінці у соцмережі детально розповів про умови встановлення відеокамер:

«В лікарнях будуть КАМЕРИ, Радий бути причетним до якісних змін в місті. Депутати, нагадаю, підтримали мій запит щодо встановлення камер відеоспостереження в приймально-діагностичних відділеннях медзакладів міста.

Бюджетна комісія знайшла можливість профінансувати. То ж якісним камерам, які стежитимуть за якістю послуг, захищатимуть пацієнтів та медиків бути!!! Одразу скажу: ніяких конфіденційних речей камери не порушують - запис, по задуму, відбувається на закритий сервер. Доступ, в разі потреби, отримають правоохоронці, профільні чиновники ТМР, депутати. Причин такої ініціативи, з мого боку, декілька. Всі вони пов’язані зхі смертю тернополян чи то в медзакладах чи то за його межами. Приміром: чи правильно надавали допомогу чи вірно здійснювали діагностику/огляд, сам пішов пацієнт з лікарні чи його змусили, відмовили людині чи вона сама відмовилась, порушували лікарі/пацієнти закон і правила чи не порушували. Все це зможемо аналізувати. Крім того камери, впевнений, дисциплінують. Дякую депутатському корпусу за підтримку!!!»

Багатьох тернополян така затія обурила, тому що, на думку жителів міста, обладнання і фасад медичних закладів першочергово повинен фінансуватися, а камери можна встановити згодом. Також це є некоректним по відношенню до пацієнтів. Меншість це рішення підтримало.

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер