images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські студенти проти корупції

З березня 2015 року в місті діє «Студентське антикорупційне агентство», головна мета якого - захистити студентів від корупційних схем та боротися за їхні права. На сьогодні координатором проекту є студентка ТНПУ Тетяна Сендецька, яка розповіла, що Тернопіль є одним з головних студентських міст України, а з корупцією тут можна зустрітися чи не в кожному ВНЗ. Саме тому робота агентства направлена на подолання цієї проблеми.

Нещодавно у місті був проведений антикорупційний семінар, у якому взяло участь понад 20 студентів. У процесі обговорення були вирішенні питання як потрібно боротися з хабарництвом та утворення і запобігання корупційних схем, як в навчальних закладах, так і в гуртожитках. Для цього створили Тернопільське територіальне утворення.

Окрім цього представники агентства були долучені до проекту «Про молодь», який тривав протягом двох днів. Подію було ініційовано Міністерством молоді та спорту за підтримки ЮНІСЕФ. Було розглянуто статті закону, які безпосередньо регулюють дії молоді. Головним досягненням було створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді. Координато агентства Тетяна Сендецька поділилась своїми враженнями на сторінці у соцмережі:

«Протягом двох днів було представлено оновлений текст законопроекту та організовано дискусії по деяких статтях закону, зокрема в частині створення правових механізмів участі молоді, зменшення віку молоді, діяльності громадських організацій, що працюють з молоддю, створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді та інших важливих для молоді питань.

Загалом, багато роботи зроблено, але ще більше її попереду, адже втілювати закон у життя будемо ми і доля молодіжної політики в Україні у наших руках».

У процесі цих подій учасники організації були приєднані до Відокремленого Підрозділу Національної Молодіжної Ради України.

Ті, хто має бажання поповнити лави боротьби з хабарництвом має змогу заповнити анкету на сайті https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-PR024EWnsjHWB9gXX4NXPI2l0t0qh4jmmjCtYfmJ8XhFUQ/viewform?c=0&w=1 . Заяви прийматимуть до 31 жовтня.

 

Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер