images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопіль завезли протигрипозну вакцину

Кожен бажаючий відтепер має змогу зробити протигрипозну вакцину у поліклініці за місцем проживання. Завезений препарат від корейського виробника.

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Марія Павельєва розповіла, що ліки можна замовити і у кожній аптеці міста. Після відправлення замовлення через кілька днів вакцина буде вже в аптеці. Щодо препарату «Ваксігрип», то на території України її ще поки немає. Проте найближчим часом обіцяють, що препарат буде завезений.

Ціна однієї вакцини вартуватиме близько 200 гривень. Ліки можна приймати дітям від 6 місяців та дорослим. Препарат дієвий проти усіх штамів, які повинні бути в повітрі на період цього сезону.

Вакцина повинна бути доставлена до медичних закладів при температурі +2 - + 8 градусів. Повинно пройти близько 2-ох годин з моменту доставки і до прийому пацієнтом цього препарату. Той у свою чергу перед щепленням зобовʼязаний пройти медичне обстеження на виявлення алергічних речовин та загального стану здоровʼя. Після прийняття вакцини лікар повинен спостерігати за пацієнтом півтори години, щоб переконатись, що жодних побічних ефектів не виникло. Якщо це трапилось пізніше, людина, якій вкололи ці ліки, повинна негайно звернутися до медичного закладу. Оскільки можливі реакцій, які передбачено виробником препарату.

Вакцина протипоказана тим, у кого алергія на яєчний білок. Людям з хронічними захворюваннями, хто входить до групи ризику захворіти грипом можна робити щеплення. Тому що після вакцинації організм захищений до 95% на термін близько 6 місяців.


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер