images/stories/logosait_new.jpg

 

Щоб зекономити на новорічному столі, слід вирушати за покупками

Для економіки будь-якої країни вихідний святковий день пов'язаний із витратами громадян. Безперечно, по гаманцях українців чи не найбільший удар припадає на період новорічно-різдвяних свят. Подарунки на Миколая та під ялинку українці уже навчилася закуповувати заздалегідь, адже на порозі свят ціни ростуть на очах. Те ж саме стосується і їжі.

Результат пошуку зображень за запитом "новорічний стіл"Отож, аби зекономити тернополянам слід поволі починати закупівлю продуктів до святкового столу. Експерти прогнозують спад вартості продуктів, особливо популярних у передноворічний період: сири, ковбаси, рибу, рибні делікатеси, кондитерські вироби, консервацію, заморожені продукти, каву, чай, алкоголь, а також зниження цін на атрибутику свята. Все ж, до покупок слід підходити раціонально. Зверніть увагу на те, що акційні ціни також треба порівнювати. Товар із надписом «Акція» нерідко вартує дорожче, ніж він же у переддень акції, тому будьте пильні.

У передноворічну пору йде масовий забій свиней, чим пояснюється зниження цін на м’ясо на 7-10%. Також у зв’язку із зростанням пропозиції очікується спад вартості курячих яєць. Не передбачається подорожчання складників борщового набору, а от традиційні фрукти Нового року - мандарини уже почали роти в ціні. Сьогодні ще є можливість придбати їх оптом по 20-22 грн/кг та в роздріб по 26-28 грн/кг.

Готуй сани влітку, як говорить народна мудрість. Здійснювати закупку продуктів рекомендують починати в середині грудня. У цей час супермаркети традиційно запроваджують акції практично на всі категорії товарів і у вас ще є час проаналізувати ринок.


Піготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер