images/stories/logosait_new.jpg

 

Що зміниться після націоналізації «ПриватБанку»?

Цими днями ажіотаж навколо «ПриватБанку» виник через одержавлення установи. Міністерство фінансів та власники банку не бачать в націоналізації приводу для занепокоєння. Чи справді звичайним громадянам варто непокоїтися за свої кошти через зміну керівництва найбільшої в Україні фінансової установи?

Одержавлення «ПриватБанку» спровокувало в суспільстві певні незручності – клієнти панікують та знімають гроші з банкоматів. Дане явище стало помітне і для Тернополя – в кількох банкоматах міста 19 грудня швидко закінчувались гроші. Щоб не посилювати хвилювання серед тернополян, представники банку постійно їх завантажували.

За словами керівника регіонального прес-офісу «ПриватБанку» Олександра Жильцова, цього дня в роботі «ПриватБанків» міста дійсно були певні обмеження: 19 грудня не працювали розрахунки між корпоративними клієнтами і не працювали деякі каси, відділення, у зв’язку із тим, що проходила ревізія фінансовими установами. Проте для фізичних осіб не відбулося жодних змін - люди могли повноцінно послуговуватися як терміналами, так і банкоматами.

Олександр Жильцов заспокоює - українським громадянам не варто створювати паніку через зміну власника банку, оскільки нововведення ніяк не вплинули на роботу фінустанови і клієнти зможуть в будь-який час забрати свої заощадження: «Банкомати на ранок цього дня були повністю завантажені. Можу заспокоїти людей - не потрібно ставати в кілометрові черги до банкоматів, адже ми будемо працювати так і надалі. Працює «Приват 24», всі платежі для фізичних осіб, термінали, відділення працюють у звичному режимі. Вклади залишаються на наших рахунках, а більшість депозитів в будь-якому разі залишаються в банку, просто тепер банк належатиме державі.

Повністю гарантуються виплати усім нашим вкладникам, кожен отримає свої гроші. Хвилюватись не потрібно - для фізичних осіб, для вкладників, володарів карток, рахунків, на котрих є кошти, ніяких змін не буде».

Наостанок керівник регіонального прес-офісу «ПриватБанку» завірив, що представники Нацбанку і «Приватбанку» спільними зусиллями зроблять усе можливе для того, аби процес націоналізації пройшов максимально швидко та непомітно для українців.

Анна СЕМЕНКІВ, студентка ІІ курсу факультету філології та журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер