images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі скоро розпочнуть розбудову дитсадків

На сесії міської ради було прийняте рішення про розширення можливостей дитячих садочків. Начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк повідомила, що значну суму коштів з міського бюджету заплановано виділити для створення нових дошкільних закладів, реставрацію існуючих та відкриття додаткових груп у різних районах Тернополя.

Також є ідеї для побудови дитсадків з неповним робочим днем, тобто таких, де діти проводитимуть лише якусь частину дня. Здебільшого це для тих, хто відвідує старшу групу. Відповідно до цього є Закон України «Про освіту» згідно з яким, батьки мають можливість залишати дитину до семи років у дитячих садочках. Часто у різних навчальний закладах такого типу, з великої кількості груп, на ще один додатковий рік залишається близько 20-30 учнів семирічного віку, що дає змогу створення такого запровадження.

У виділений бюджет враховано оновлення технічного забезпечення та електрообладнання дошкільних закладів. До того ж, в проект буде додано створення спеціальних груп чи дитячих садків для дітей з обмеженими можливостями, тобто профільного навчання.

Ольга Похиляк додала, що на виконання цієї ідеї виділено 144 мільйони гривень, які повинні бути реалізовані протягом трьох років. Міська рада покладає надії не лише на виділений бюджет, а й на кошти з банку Європейського розвитку для укріплення дахів та екстерʼєру будівель.


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер