images/stories/logosait_new.jpg

 

Де легально придбати живу ялинку?

Наближаються новорічні свята, обов’язковими атрибутами яких є гарний настрій і… ялинка. Де у Тернополі можна буде легально купити новорічну красуню допоможе дізнатися інтерактивна карта.

Міськрада Тернополя затвердила місця продажу ялинок. Придбати новорічну красуню у відведених локаціях можна буде вже на днях. Стихійну ж торгівлю присікатиме поліція. Рейдові групи діють вже з 5 грудня. Їхня робота триватиме до кінця різдвяних свят і охоплюватиме територію області. Зазначимо, що на кожному дереві, котре привезене із належної відведеної території має бути спеціальна пластикова бирка зі штрих-код та індивідуальним номер. Купуючи таку ялинку, тернополяни можуть бути певні, що не сприяють браконьєрству.

Результат пошуку зображень за запитом "жива ялинка"

А щоб жителям області було легко зорієнтуватися, де можна законно придбати зимову красуню, була розроблена інтерактивна карта точок продажу по всій області: ternopillis.gov.ua. За посиланням також можна дізнатися номери телефонів гарячих ліній підприємств та відповідальних осіб за ялинкову кампанію-2017.

Ялинка є невід’ємним елементом екосистеми, тому її несанкціоноване вирубування переслідується законом. За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства штраф за купівлю ялинки «без бирки» складатиме від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів (85 до 170 грн), а для посадових осіб – від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119 до 204 грн).

Підготувала Юлія Хім’як

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер