images/stories/logosait_new.jpg

 

Одна з головних причин підвищення вартості проїзду

Протягом довгого часу тривали дискусії щодо впровадження нових цін для тих, хто користується громадським транспортом.  Відтак у 2017 році вартість проїзду у маршрутці становить 4 гривні, у тролейбусі - 3 гривні. Школярі оплачують 2 гривні не залежно від виду міського транспорту. Для пенсіонерів та пільговиків все залишається без змін. Як і раніше люди цієї категорії користуються громадським транспортом безкоштовно.

Результат пошуку зображень за запитом "маршрутка сніг тернопіль"

Начальник управління транспорту, комунікацій та звʼзку пояснив, що такі зміни є необхідними та обговоренню не підлягають. Однією з головних причин стало підвищення вартості на користування електроенергією. З нового року ціни збільшенні. КП «ТЕТ» не в змозі самостійно оплатити всі рахунки, тому ці кошти необхідні для подальшого функціювання громадського транспорту.

Після оголошення цього нововведення на сайті Єдиної системи місцевих петицій були запропоновані альтернативні варіанти вирішення цієї проблеми місцевими жителями. Зокрема, у одній було представлено ідею заміни маршруток тролейбусами, оскільки це дешевше та екологічно безпечніше. Автор другої петиції запропонував оприлюднювати рахунки вартості проїзду у міському транспорті. На разі, першу підтримало чимало тернополян і заява вже може бути розглянута міською радою. Щодо іншої, потрібна кількість людей ще не проголосувала, проте, до закінчення голосування залишилося 23 дні.


Олена Сабатюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер