images/stories/logosait_new.jpg

 

Шумок із генпланом міста виник нещодавно

Шумок із генпланом міста виник нещодавно у соцмережах і сколихнув наші думки.

Сколихнув би не так інтенсивно, якби не засідання ТМР у п'ятницю, на якому депутати мають голосувати за зміни у Генплані, які легалізують забудову парків.

Троє громадських активістів зібралися напередодні і придумали спонтанну акцію на захист наших парків. За 44 гривні ми надрукували великі аркуші А3 (4 шт.) з трьома простими кроками, які може зробити кожен міщанин, щоб вберегти природу.
Квест з пошуку саджанців привів нас до ялинки за 130 гривень. Друзі надрукували агітки на принтері безкоштовно. Отож, бюджет нашої акції склав 174 гривні.

Створили ввечері подію у фейсбуці і покликали всіх. Орієнтовно прийшло 17 активістів, 8 журналістів, 7 "випадкових перехожих" + 1 пес.  Відео з реакцією "перехожого з псом по кличці Цепарк-Цепарк" тут: https://youtu.be/eg_ZiGcUv6E

На місці акції ми висадили (закатували) ялинку та вербу у замерзлий ґрунт, що викликало хвилю масового занепокоєння та глибокої стурбованості у диванних коментаторів різного штибу.

Далі, весняною танучою колоною, ми пішли у парк Шевченка, у Старий парк і шестеро відданих ідеї дійшли аж до літака. По дорозі ми розповіли усім зацікавленим перехожим як вони можуть вплинути на долю парків через свого депутата округу.

Опісля був емоційний приємний вечір у колі однодумців з роздумами та планами про наступні дії для дійсного розвитку громадянського суспільства. Саме цей посил ми доносили Людям! 
Громадянське суспільство - це є кожна людина, яка після розмов та коментарів ДІЄ!


Кульмінація буде сьогодні! Сьогодні депутатам пропонують голосувати зміни в Генплан міста і цим самим узаконити забудову парків. Акція протесту розпочинається сьогодні з 9:00 год. біля ТМР. Запрошуємо небайдужих громадян та представників ЗМІ. З собою мати позитивний настрій з бажанням зберегти парки.

 

Довідка:"Деревом по генплану" - це спонтанна природозахисна акція тернопільських активістів, мета якої є символічна висадка дерев в місцях незаконних забудов, що суперечать справжньому генеральному плану міста Тернопіль.

Ми це робимо, щоб проапелювати до свідомості депутатів Міської ради і наголосити, що громадськість ПРОТИ забудов у парках міста! Сторінка події - https://www.facebook.com/events/153404785174131/

Контактна особа - Оксана Кузьменко (https://www.facebook.com/oksana.kuzmenkoM?fref=ts) - +380 98 305 2270.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер