images/stories/logosait_new.jpg

 

Внесення змін до Генерального плану Тернополя є суспільною необхідністю

Діючий генеральний план Тернополя затверджений ще у 2010 році. Відповідно до законодавства, чергові зміни у цей документ можна вносити не частіше, аніж один раз у п’ять років. За цей час місто розвивається, у ньому відбувається чимало змін: з’являються нові промислові чи соціальні об’єкти, житлові будинки, прокладаються інженерні мережі і ці всі зміни потребують відображення в основному містобудівному документі міста.

«Генеральний план – це фактично будівельна Конституція міста, яка передбачає цілий комплекс робіт у життєдіяльності міста. Це інженерні мережі, школи та дитсадки, це визначення меж парків та зелених зон, це чітке відображення, де можна проводити житлову забудову, а де можуть бути промислові зони. І прийняття цього документу може навести порядок у будівельній сфері міста», - каже міський голова Сергій Надал.

Разом із генеральним планом приймається цілий пакет документів, наприклад, план зонування, який розмежує зони забудови, комерційної та соціальної діяльності, зони промисловості та інженерні мережі. Наступним кроком є розробка детального плану території, у якому кожен мікрорайон буде мати свій план із зазначенням прибудинкових територій, меж парків, зелених зон, місць забудови, тощо.

Нагадаємо, що зміни до Генплану розробляла проектна організація із Києва «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер