images/stories/logosait_new.jpg

 

Мета громадського об'єднання

Щоб правильно підійти до розуміння мети, спершу потрібно дізнатися, як українське законодавство трактує поняття громадського об'єднання.

Згідно статті  1 частини1 Закону України «Про громадські об'єднання»,  громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права.

За організаційно-правовою формою може поділятися на громадську організацією або громадську спілку.

В цій же статті метою громадського об'єднання є здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

В залежності від спрямованості діяльності громадських організацій (соціальних, спортивних, творчих), можна перелічити, які саме інтереси своїх членів захищає та задовольняє громадська організація або ж визначити, що метою громадської організації є задоволення та захист спільних інтересів своїх членів у певній сфері (спортивній, культурній, соціальній чи іншій сфері).

Також можна конкретизувати яким способом буде досягатись мета, наприклад, задоволення та захист законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів своїх членів за допомогою реалізації правозахисних, інформаційних, соціальних, культурних заходів.

Практично кожну мету, якою б вона не здавалась обширною, можливо сформулювати із використанням конструкції Закону України «Про громадські об'єднання».

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер