images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Надал привітав учасників міжнародної конференції до Дня Європи

19 травня у ТНПУ ім.В.Гнатюка розпочалася Міжнародна наукова конференція «Європа-Україна-Тернопільщина: міжнародні відносини, співпраця, безпека», присвячена проведенню Днів Європи в Україні. Під час конференції провідні спеціалісти обговорювали актуальні питання зовнішньої політики України, безпеки та оборони, дипломатії тощо, які хвилюють кожного українця та громадськість.

Привітав з початком роботи учасників конференції міський голова Сергій Надал.

«Дуже символічно, що ця наукова конференція відбувається напередодні отримання Україною безвізового режиму, адже це означає, що скоро наша країна стане повноцінним членом європейської громади, - зазначив очільник Тернополя. – Хоч Тернопіль завжди історично, географічно та ментально був частиною Європи, проте дуже важливим є те, що з 2013 року наше місто зробило чималий вклад для євроінтеграції. Адже з цього часу ПАРЄ постійно відзначала Тернопіль дипломами, відзнакою та прапором Ради Європи за популяризацію європейських цінностей. Хоча, на жаль, і звання європейців українці здобули власними життями під час Революції Гідності».

Міський голова підкреслив, що сьогодні важливими залишається спільна праця науковців, політиків та громадського сектору, щоб Україна посіла належне місце у Європі. Тому проведення таких конференцій є надзвичайно важливим для суспільства.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер