images/stories/logosait_new.jpg

 

Український Стівен Кінг побував у Тернополі: про що розповідав Макс Кідрук на мистецькому фестивалі «Ї»

Багатьом Макс Кідрук відомий як мандрівник, автор перших в Україні технотрилерів і тревелогів. Письменник відвідав більше 30 країн, серед яких Танзанія, Мексика, Еквадор, Нова Зеландія, Бразилія тощо.

Хоч наразі тревелоги для Кідрука технічно не є літературою, та завдяки їм вдалося розпочати творчу діяльність. «Це просто автобіографічні історії про подорожі, які не розкрили мене як автора. Їх може писати будь-хто, у кого є клепка в голові й бажання відмовитися від зручностей. Тому я вирішив звернутися до книг, які сам люблю читати. Так виникли «Бот», «Твердиня» та інші», — пояснив письменник.


Після виходу роману «Зазирни у мої сни» Макс розпочав перехід від технотрилерів до нежанрової та досить серйозної літератури із науковим підґрунтям. Письменник втілює таку ідею у новій повісті «Не озирайся і мовчи», презентація якої відбудеться у Тернополі восени. Насамперед, це ситуативний хорор, де йтиметься про проблеми підлітків (насильство у сім’ї, школі, різниця між поколіннями). Варто зазначити, що автор не прагне лише налякати читачів або ж моралізувати певні вчинки, а хоче просто дослідити психологію людини, створюючи ефект непередбачуваності впродовж усього твору.

У повісті з’являтимуться різні символи, розгадати які зможуть найпильніші та найдопитливіші. Один із головних героїв матиме книгу Браяна Гріна «Простір, час і структура реальності». Макс поділився із глядачами важливими висновками, котрі допоможуть краще зрозуміти його повість : «Час не має напрямку взагалі. Він є одиним із чотирьох вимірів простору. Деякі речі змінюються (молодіння, старіння) — інші залишаються статичними, але це не означає, що час рухається».

Також Кідрук розповів, що пданує написати книгу із досить провокативною назвою «Де немає Бога».

До речі, на літературній сцені фестивалю «Файне місто» буде зачитано уривок із повісті «Не озирайся і мовчи».

Софія Головецька


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер