images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополяни потерпають від велозлодіїв

5 червня за лінію «102» надійшло декілька звернень від жителів Тернополя. Краяни потерпіли від рук крадіїв. Мешканців краю не спасли ані гаражі, ані підвальні приміщення.

У двох випадках невідомі проникли до гаражу шляхом пошкодження навісних замків. Як наслідок – з приміщень викрали три велобайки та прихопили зі собою електроінструменти, які були в одному із гаражів.

Не врятувало від зловмисників і зачинене підвальне приміщення ще одного тернополянина. Невідомі зірвали замок і викрали звідти новенький ровер. Відомості про події внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Не забувайте про надійні замки – запорука безпеки.

“Дбати про охорону велосипеда – єдиний вихід із ситуації і, певно, найбільш дієвий.  Деякі замки тільки називаються “замками”. Насправді ті тросики можна перерізати кусачками за лічені хвилини. На все про все зловмисникам потрібно до 20 секунд.

Ще одна порада від досвідчених велосипедистів – не залишати двоколісний транспорт підвалах, під’їздах або на подвір’ї.

Пам’ятайте, що злодії завжди полюють на легку здобич. Достатньо вам відвернутися на хвилину-другу, як ваш двоколісник із новим щасливим власником попрямує в невідомому напрямку.

Спеціалісти радять купувати лише дорогі U-подібні замки та у громадських місцях не випускати  велотранспорт із поля зору.

Загалом, поради щодо збереження велосипеда наступні:

• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридора. Також є повторювані випадки, коли велосипед крадуть з парковки офісних приміщень;

• у місті паркуйте велосипед на людному місці – велосипеди частіше крадуть там, де мало свідків;

• купити цільнометалевий U-подібний замок (U-lock), важкий, але надійний, і користуватися лише ним. Інші замки, на жаль, легко перекусують;

• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається через ексцентрик.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю: найкраще, аби вберегти своє майно це підключити ваші приміщення до пульту управління поліції охорони.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер