images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі знімають фільм за романом Івана Франка

Група кінематографістів 6 червня почала зйомку повнометражної стрічки „Доктор Рафалович” під Тернополем. Екранізація роману Івана Франка зявиться  в кінотеатрах наступного року.

Популярний роман „Перехресні стежки”, який входить в шкільну програму вперше з’явиться на широкому екрані. В 1996 році уже виходив серіал „Пастка” із Анатолієм Хостікоєвим в головній ролі, але повнометражної версії поки що не було. Доктор Рафалович, головний герой роману, молодий адвокат, який захищає селян від протиправних дій поляків. Одночасно він зустрічає свою колишню кохану, яка вийшла за нелюба. Особисті та професійні справи Рафаловича тісно переплітаються і розгортаються у справжню кримінальну драму.

В фільмі знімаються  актори київських театрів, а режисером виступив  Віталій Гришин, відомий співпрацею із українськими музичними групами. Для них Гришин знімав відеокліпи, які відзначалися вигадливим сюжетом. В Тернополі знімуть не весь фільм, а лише деякі натурні сцени. Тут знімали епізоди сільського суду, який сценарист спеціально дописав, щоб показати прірву між елітою українського суспільства і простими людьми, повідомляє “20 хвилин“.

Загалом в фільм потрапить близько 8 хвилин відзнятого матеріалу, який будуть знімати три дні.

– Україна поступово рве культурну пуповину із старшим братом. Російська література, кіно, музика стають менш вартіснішими для нового покоління. Треба популяризувати власне мистецтво і свою національну спадщину. Крім того, з’явились спонсори, які готові вкладати гроші у вітчизняне кіно. Нам із сценаристом Валерієм Мільком дозволили самим вибирати, який український твір екранізувати. Ми обрали „Перехресні стежки” з декількох причин.  По-перше, в книзі показаний українець інтелігентної професії, а не селянин без освіти, як це часто бувало в нашій літературі. Він активний організатор, інтелектуал, який не пасивно чекає, як його будуть  гнобити поляки, а сам організовує людей. Таких героїв ми побачили на Майдані і після нього, в громадському житті. Але в кіно активних персонажів-українців не вистачає. По друге, ми хотіли показати причини, по яким в українців погано вдається  колективно щось зробити.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер