images/stories/logosait_new.jpg

 

Скільки коштують полуниці у Тернополі?

klubСезон полуниць і черешень у розпалі. Відомо, у середині червня спостерігається найбільша кількість цих ягід, а також пік падіння цін. Журналісти «Доби» перевірили чи дійсно впала ціна та звідки привозять полуниці та черешні.

Найбільше на ринку черешень з Чернівців, їх ціна коливається від 40 до 50 гривень за кілограм. Полуниці переважно із Заліщик, ціна за кілограм майже однакова — 30-33 гривні.

— Сезон полуниць, привезених із Закарпаття, уже минув. Порівняно високі ціни заліщицьких полуниць пов’язані з дощами, урожай невеликий, — каже продавець Галина.

Трапилися на ринку й закарпатські полуниці, дрібні коштують 28, а великі – 38 гривень за кілограм. Почаївські полуниці за 33 гривні. Знайшли й найдешевшу борщівську полуницю кілограм — 27 гривень.

— Пробуйте, це наша борщівська, дуже добра, схрещена із суничкою. Люди вирощують в Борщові та привозять нам самі. Там дуже гарний клімат для черешень і полуниць.

Деякі торговці фруктів взагалі не продають черешні й полуниці. Основна причина, за їх словами, багато мороки, а прибутки невеликі. Загалом, обіцяють, ціна впаде, коли продаватимуть місцеву.

Джерело: Доба

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер