images/stories/logosait_new.jpg

 

Аферисти продовжують заробляти на довірі тернополян

Телефонний дзвінок, повідомлення про проблеми з родичем і ось потенційна жертва вже поспішає платити кошти за порятунок сина, онука, племінника та навіть сусіда від криміналу. Ви вже чули про такий вид шахрайства? Тоді обов’язково розкажіть про нього стареньким родичам, пенсіонерці-сусідці, колегам по роботі та навіть друзям у соцмережі. Поінформований – значить озброєний, однак все ж деякі краяни дізнаються про такі афери, лише ставши його жертвою.

Одразу двоє тернополян потрапили у пастки мобільних пройдисвітів минулої доби. 67-річна пенсіонерка віддала три тисячі гривень за порятунок сина. Жінка після розмови з псевдо поліцейським сама поспішила до терміналу і перерахувала усю пенсію. І хоч  подія трапилася близько 16 години, не знайшлося нікого, аби схаменути жінку. Та й зателефонувати до сина вона вирішила лише коли повернулася додому.

До 80-річної тернополянки зателефонував сам заступник керівника одного з відділень поліції. Старенька не могла не повірити у розповідь про ДТП, яке вчинив її онук. Одразу погодилася рятувати родича від кримінальної відповідальності і невдовзі у її двері постукав невідомий, який забрав дві тисячі гривень та сто доларів. А  онук зателефонував до бабусі буквально за декілька хвилин після передачі коштів. Про аферу одразу повідомив в поліцію.

Краяни, аферисти наживаються на вашій довірливості! Допомога родичам – це свята справа, але якщо вона реальна. Тому у наш час варто двічі, а той тричі перевірити усю інформацію, перш ніж віддавати невідомим свої гроші! Навіть якщо ви почули у слухавці голос сина, варто зателефонувати до нього особисто. А найпростіше – перепитайте фамілію родича. Аферисти не знають елементарного, а у паніці легко самому повідомити таку інформацію, наприклад перепитати, чи телефонує саме родич по імені Андрій, а аферист одразу підтвердить.

Не віддавайте грошей одразу, кажіть, що їх треба позичити, а за цей час зв’яжіться з родичами, або ж телефонуйте 102. Вам допоможуть.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер