images/stories/logosait_new.jpg

 

Заява про екологічні наслідки діяльності

 

Дані про мету і засоби здійснення запроектованої діяльності

Склад для збирання та зберігання небезпечних відходів, що містять ртуть (у т. ч. відпрацьовані люмінесцентні лампи та прилади) в існуючому приміщенні за адресою вул. Бродівська, 59 у м. Тернополі

Процес складатиметься з етапів:

  • прийом відходів на своїй території;

  • здійснення зберігання відходів для подальшої передачі  для утилізації, знешкодження, переробки підприємствам з правом переробки, утилізації, знешкодження небезпечних відходів даного виду.

 

Замовник

ПП «Екоцентр плюс», м. Тернопіль, проспект Злуки, 27/47

Директор Дуда А. Г.

Характеристика об’єкту проектування

Склад для збирання та зберігання небезпечних відходів, що містять ртуть, розміщений у виробничому приміщенні, що належить виробничому автотранспортному об’єднанню «Кооптранс».

Потужність складу становить 25000шт.

Зберігання ламп передбачено в приміщенні складу на піддонах в заводській упаковці з гофрокартону.

При прийманні відпрацьованих ртутних ламп перевіряється правильність, цілісність внутрішньої упаковки ламп, при необхідності виправляються недоліки. Для кожного типу ламп передбачені окремі коробки та ящики. В одній картонній коробці дозволяється зберігати не більше 30 відпрацьованих ламп чи термометрів.

При накопиченні партії у 6000 штук, відпрацьовані лампи доставляються до м. Кропивницький на ТзОВ НВФ «ЕКОЦЕНТР», м. Львів на ДП «Бондарівка» Львівського КП «Зелений світ» для утилізації.

При транспортуванні відпрацьованих ламп забезпечується обов’язкове укладання їх правильними рядами, що запобігає утворення вторинних джерел забруднення навколишнього середовища ртуттю.

Максимальна вага картонних коробок при транспортуванні не має перевищувати 15кг.

Відпрацьовані прилади, що мають ртутне наповнення зберігаються на піддонах в спеціальній упаковці, що відповідає технічним умовам на тару для зберігання та транспортування.

Режим роботи та кількість працівників складу : Режим експлуатації  – 365 днів на рік; кількість змін за добу – 1; тривалість зміни – 8 годин.

Загальна кількість працівників складу складає 2 чоловіків. Працівники ПП «Екоцентр плюс» забезпечуються санітарно-побутовими приміщеннями ВАО «Кооптранс».

Нормативна СЗЗ дорівнює 100 м, витримується. Житлові будинки розташовані на відстані 150м.

 

Перелік очікуваних залишкових впливів запроектованої діяльності

Викиди в атмосферу відсутні

Вплив на атмосферне повітря виникає при можливості виникнення надзвичайних ситуацій, при цьому максимальна приземна концентрація викиду ртуті металічної не перевищує 0,4ГДК разом з фоном. Викид ртуті металічної з урахуванням можливості виникнення надзвичайних ситуацій становить
0,2*10-8г/с, валовий викид - становить 0,2*10-10т/рік.

Водне середовище: Скидання забруднених стоків відсутнє. Працівники складу забезпечені водопостачанням згідно угоди з орендодавцем. Побутові стоки відводяться в існуючий самопливний каналізаційний колектор загальносплавної каналізації.

 

 

Побутові відходи: Відходи комунальні змішані, у т.ч. сміття з урн 0,6 м3/рік. Всі відходи передаються на утилізацію спеціалізованим підприємствам згідно укладених угод.

Відходи виробництва : Пошкоджені лампи після обробки демеркураційним розчином та зібрані під час демеркуризації відходи, забруднені ртуттю, складуються в поліетиленові мішки, щільно зв’язуються та складаються в поліетиленову бочку і відправляється на утилізацію.

 

Вжиті заходи щодо інформування громадськості про планову діяльність

Громадськість поінформована щодо планованої діяльності та змісту ОВНС («Заява про наміри» опублікована в ЗМІ (щотижнева газета «Моя газета».). «Заява про екологічні наслідки діяльності» надана до місцевого органу самоврядування).

Для ознайомлення з матеріалами ОВНС і надання пропозицій звертатися до Замовника:

Приватне підприємство «Екоцентр плюс»,  директор Дуда А.Г. Адреса: – м. Тернопіль, проспект Злуки, 27/47. Тел./факс: (0352)268276, (097)755-87-52. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

З пропозиціями, зауваженнями та коментарями надана можливість звертатись в Управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР, адреса: 46000, м. Тернопіль, вул. Коперника, 1.

 

Зобов’язання замовника

Склад запроектований відповідно до норм і правил охорони навколишнього середовища. Замовник ПП «Екоцентр плюс», бере на себе обов’язок здійснити розміщення складу, згідно проектних рішень, і надалі експлуатувати об’єкт під час всієї діяльності відповідно до цього зобов’язання. Відповідальність за дотримання вимог екологічної безпеки під час всієї діяльності покладається на директора Дуду А. Г.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер