images/stories/logosait_new.jpg

 

Ринок акцій РФ впав після нових санкцій США

Ринок акцій РФ впав після нових санкцій США
Робота московських трейдерів (архівне фото)

До вечора 15 червня більша частина втрат була відіграна, обіг акціями став рекордним з грудня 2014 року.

Ринок акцій РФ у четвер, 15 червня, після денного піку панічних розпродажів на тлі новин про посилення США антиросійських санкцій і відсутності оптимізму під час прямої лінії з Володимиром Путіним до вечора відіграв більшу частину втрат. Зазначається, що обіг акціями на Мосбіржі став рекордним з грудня 2014 року.

Нагадаємо, вранці 15 червня російський ринок акцій опустився в район мінімумів 2016 року - нижче за 1000 пунктів за індексом РТС і 1800 пунктів за ММВБ на тлі схвалення Сенатом США розширення антиросійських санкцій.

За підсумками торгів індекс ММВБ склав 1817,82 пункту (-1,1%, мінімум дня - 1774,56 пункту, мінімум з лютого 2016 року), індекс РТС - 991,96 пункту (-2,2%) - мінімум з листопада 2016 року; рублеві ціни більшості основних "фішок" на "Московській біржі" впали на 1-4%.

Долар зріс до 57,72 рубля (+0,28 рубля).

Нагадаємо, напередодні Сенат США схвалив поправку, яка передбачає посилення антиросійських санкцій. Крім того, у четвер, 15 червня, стало відомо, що Рада ЄС 19 червня продовжить на рік санкції проти Росії у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя.

Президент РФ Володимир Путін під час прямої лінії заявив, що нові антиросійські санкції є наслідком внутрішньополітичної боротьби в США. За його словами, сильніше від санкцій постраждала світова економіка, а не російська.

За матеріалами: Интерфакс,  РИА Новости
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер