images/stories/logosait_new.jpg

 

Суд у Дніпрі заборонив "Союз радянських офіцерів"

Суд у Дніпрі заборонив  Союз радянських офіцерів
Фото: radiosvoboda.org
Марш "Союзу радянських офіцерів" 9 травня 2014 року

Позивачем у справу виступило міське управління юстиції.

У Дніпрі Окружний адміністративний суд прийняв рішення про заборону громадської організації Союз радянських офіцерів, передає Радіо Свобода.

Зазначається, що суд виніс рішення, вивчивши матеріали і вислухавши свідчення свідків щодо подій березня 2014 року

За словами одного зі свідків у справі, в березні 2014 року це громадське об'єднання "здійснювало дії, спрямовані на ліквідацію незалежності України, закликало сусідню державу до порушення суверенітету і територіальної цілісності України".

"Вони продовжували свою протиправну діяльність навіть в травні 2017 року, коли 9 травня біля пам'ятника Генералові Пушкіну погрожували жінкам з українською символікою розправою шляхом насильницьких дій", - зазначила свідок.

За іншими свідченнями, в березні 2014 року на мітингах члени організації заявляли, що чекають "російську визвольну армію".

Керівник Союзу радянських офіцерів Віктор Марченко заявив в телефонному коментарі Радіо Свобода, що вважає звинувачення проти організації необґрунтованими.

Він не заперечує, що навесні 2014 року піднімав російський триколор у мерії, але виключно "на знак дружби України і Росії".

Нагадаємо, в Україні з 15 червня офіційно заборонене носіння і пропаганда георгіївської стрічки.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер