images/stories/logosait_new.jpg

 

У Порошенка хочуть задіювати армію без війни й АТО

Законопроект щодо Донбасу не регулює введення воєнного стану, але дозволить застосовувати армію без оголошення війни.

 

Новий законопроект щодо реінтеграції Донбасу, серед іншого, дозволить застосовувати армію без оголошення війни й АТО, заявив голова фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов на брифінгу.

 

14 червня президент Петро Порошенко заявив, що за його вказівкою розроблено план реінтеграції Донбасу. За даними ЗМІ, законопроект вводить замість АТО військовий стан у прифронтових районах регіону і пропонує його жителям ряд пільг.

 

За його словами, консультації з приводу проекту щодо реінтеграції Донбасу знаходяться на завершальній стадії. У ньому дві основні складові.

 

"Перша стосується АТО. Завдяки антитерористичній операції ми зупинили ворога. Але зараз, коли ми виграли час, відновили армію й оборонну промисловість, в умовах гібридної війни ми перейдемо на новий рівень відповіді", - сказав він.

 

Друга складова стосується реінтеграції Донбасу.

 

"Не можна будувати стіну й відокремлювати ці території", - підкреслив Герасимов.

 

На питання, чи йде мова про введення воєнного стану, він зазначив, що новий законопроект не регулюватиме це питання, оскільки воно вже врегульоване нинішнім законодавством.

 

"Що стосується ЗСУ, то, дійсно, сьогодні юридично ми можемо використовувати ЗСУ під час оголошення війни або АТО".

 

При цьому він пояснив, що мова йде про окремий правовий статус окремих територій, а також зазначив, що новий закон дозволить застосовувати армію і без війни.

 

Нардеп також підкреслив, що законопроект не порушує мінських угод, а навпаки, вони "залишаються ключовим і базовим пунктом, який буде забезпечуватися, в тому числі, і цим законом".

 

Відзначимо, що ДНР відкинула план щодо реінтеграції Донбасу, заявивши, що він не співвідноситься з заходами, передбаченими мінськими угодами.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер